Μενού
ATHOS Windows

Ξύλινα παράθυρα υψηλών απαιτήσεων

Σχέδιο παραθύρου ATHOS

Τα ξύλινα παράθυρα της ATHOS

Αυτά τα ξύλινα παράθυρα Γερμανικής τεχνολογίας παράγονται στην Ελλάδα και είναι σχεδιασμένα για τη μέγιστη λειτουργικότητα και αντοχή. Κατασκευάζονται από άριστης ποιότητας τρικολητή ξυλεία και φινίρονται σύμφωνα με τα συστήματα βαφής των κορυφαίων Ευρωπαϊκών οίκων βερνικιών. Ακόμη, συνοδεύονται από Ευρωπαϊκά πιστοποιητικά και έχουν άπειρες επιλογές εξατομίκευσης. Τέλος, έχουν άριστους δείκτες θερμομόνωσης και ηχομόνωσης. Αυτά είναι τα ξύλινα παράθυρα ATHOS.

Γνωρίστε μας στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Επικοινωνία

Αισθητική υψηλών προδιαγραφών

Κατασκευασμένα με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική και λειτουργική αρτιότητα. Η άριστης ποιότητας ξυλεία, το ταίριασμα των νερών του ξύλου στις τραβέρσες του παραθύρου, το άψογο φινίρισμα και η βελτιωμένη σύνθεση βαφών κάνουν το ξύλινο παράθυρο ATHOS να προσθέτει αισθητική αξία στο χώρο σας.

Ρίξτε μια ματιά σε μερικά ξύλινα παράθυρα μας. Δείγματα παραθύρων

Ηχομόνωση άλλου επιπέδου

Η ηχομόνωση των ξύλινων παραθύρων ATHOS είναι μεγιστοποιημένη. Από τη μία πλευρά, το ξύλινο πλαίσιο του παραθύρου απορροφά τον ήχο και τη βαβούρα του περιβάλλοντος. Αυτό συμβαίνει λόγω της πορώδους δομής του ξύλου από το οποίο είναι φτιαγμένο. Από την άλλη πλευρά, η σωστή μέτρηση των διαστάσεων των ανοιγμάτων της οικοδομής σας από το συνεργείο μας επιτρέπει να κατασκευάσουμε εφαρμοστά ξύλινα κουφώματα. Υπόψιν, ότι στις εγκαταστάσεις μας, υπάρχουν εξοπλισμοί, όπως CNC, με ακρίβεια χιλιοστού του χιλιοστού! Αυτό συμβάλει στη δομημένη κατασκευή του παραθύρου χωρίς αποκλίσεις στις ενώσεις.

Αξιοζήλευτη θερμομόνωση

Μιλώντας για θερμομόνωση, ο νους μας πάει στο ξύλινο κούφωμα. Αυτό συμβαίνει καθώς το ξύλο είναι ο καλύτερος μονωτής της θερμότητας από τα άλλα υλικά κατασκευής παραθύρων. Μάλιστα, το αλουμίνιο, σαν υλικό, είναι έως και χίλιες οκτακόσιες φορές χειρότερος μονωτής της θερμότητας από το ξύλο. Αυτό σημαίνει ότι το ξύλινο παράθυρο μειώνει τις απώλειες κατά τη θέρμανση και την ψύξη του χώρου. Δηλαδή, το ξύλινο παράθυρο συμβάλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, εξοικονομεί χρήματα και βοηθά τον πλανήτη. Τέλος, λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας, τα ξύλινα παράθυρα θεωρούνται τα οικονομικότερα στον μακροχρόνιο ορίζοντα.

Γνήσια Γερμανική τεχνολογία

Tα προϊόντα μας κατασκευάζονται στην Ελλάδα,
σύμφωνα με τα Γερμανικά πρότυπα.

Πείρα από το 1951.

Εταιρικό προφίλ

Γερμανικός σχεδιασμός διατομής

Για τη διαμόρφωση του προφίλ των παραθύρων μας, συνεργαστήκαμε με τη leitz, την κορυφαία Γερμανική εταιρία κατασκευής κοπτικών κεφαλών για προφίλ. Με αυτόν τον τρόπο, σχεδιάσαμε ειδικά για την ATHOS ένα προφίλ που μεγιστοποιεί τις μηχανικές ιδιότητες του ξύλου και αναδεικνύει την αισθητική του.

Το προφίλ είναι η διατομή του παραθύρου, ενώ τα μαχαίρια είναι οι κεφαλές οι οποίες δίνουν κατά μήκος σχήμα στο επεξεργαζόμενο ξύλο.

Ευρωπαϊκός εξοπλισμός παραγωγής

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός της παραγωγικής μονάδας μας, στην Ιερισσό Χαλκιδικής, βασίζεται σε σύγχρονα συστήματα εργασίας και ξεπερνά τα εκατόν πενήντα μηχανήματα. Κάποια από αυτά είναι κατασκευασμένα από την ηγετική Γερμανική WEINIG, όπως το UniControl 10 και το UniMat 22 E. Ενώ, άλλα προέρχονται από την Ιταλία, όπως τριβεία της scm και κέντρα εργασίας CNC της Masterwood.

Από το υλικό που οι άλλοι μιμούνται

Κατασκευασμένα για να είναι αυθεντικά. Τα ξύλινα παράθυρα χαρακτηρίζονται από την αυθεντικότητα του υλικού τους.

Παράθυρα που σέβονται τον πλανήτη και τον άνθρωπο

Οι μεγαλύτεροι οικολογικοί οργανισμοί, όπως η WWF, συστήνουν τη χρήση των ξύλινων παραθύρων. Αυτό συμβαίνει καθώς η παραγωγή των ξύλινων παραθύρων δεν απελευθερώνει επικίνδυνες ουσίες στο περιβάλλον. Ακόμη, απαιτεί ελάχιστα ποσά ενέργειας, σε σύγκριση με την παραγωγή παραθύρων από άλλο υλικό.

Βοηθάει τα δάση

Η ξυλεία που χρησιμοποιούμε προέρχεται από δάση με αειφορική δασική διαχείριση. Σε αυτά τα δάση, φυτεύονται περισσότερα δέντρα από όσα κόπηκαν. Ενώ, ειδικοί φροντίζουν τα δάση από μικρόβια κτλ. Έτσι, τα ξύλινα παράθυρα βοηθούν τα δάση και δεν τα καταστρέφουν.

Σέβεται τα ύδατα

Τα βερνίκια μας έχουν ως βάση τους το νερό. Με αυτό τον τρόπο, αποφεύγεται η χρήση διαλύτη λαδιού, ο οποίος συμβάλλει αρνητικά στο περιβάλλον. Βέβαια, τα βερνίκια νερού είναι και πιο ανθεκτικά. Στην εταιρία μας, χρησιμοποιούμε Γερμανικά και Ιταλικά βερνίκια.

Εμπνέει άλλο αέρα

Τα ξύλινα παράθυρα δεν επιβαρύνουν την ανθρώπινη υγεία με τοξικά αέρια, όπως το χλώριο που βρίσκεται στο PVC. Αυτό γίνεται επειδή το ξύλο είναι φυσικό σαν υλικό. Μάλιστα, το ξύλο, ως πρώην δέντρο, έχει συσσωρεύσει μέσα του διοξείδιο του άνθρακα από την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ξυλεία πρώτης επιλογής από όλο τον κόσμο

Η ποιότητα των υλικών κατασκευής ενός παραθύρου παίζει καθοριστικό ρόλο. Για αυτό, επιλέγουμε να σας προσφέρουμε ξύλινα παράθυρα φτιαγμένα από τα καλύτερα υλικά παγκοσμίως.

Αμερικανική Δρυς

Τα παράθυρα Αμερικανικής δρυς συνδυάζουν την αντοχή και την αισθητική. Είναι η κατάλληλη επιλογή στην κατασκευή ποιοτικότερων παραθύρων.

Αφρικανικό Ιρόκο

Η ξυλεία Αφρικανικού ιρόκο είναι εξαιρετικά σκληρή. Για αυτό, τα παράθυρα από ιρόκο τείνουν να αντέχουν περισσότερο την περιβαντολλογική έκθεση.

Μαλαισιανό Μεράντι

Τα παράθυρα από ξύλο μεράντι είναι η βασική και πιο συχνή επιλογή. Το μεράντι είναι ξυλεία που επιλέγεται στα μέσου κόστους ξύλινα παράθυρα.

Σουηδικό Πεύκο

Το Σουηδικό πεύκο είναι μία οικονομικότερη ξυλεία με την οποία παράγουμε ξύλινα κουφώματα. Ωστόσο, το πεύκο χάνει στη μάχη της ποιότητας με τα άλλα είδη.

Ελληνική Καστανιά

Η Ελληνική καστανιά είναι συνήθως η επιλογή για τις περιπτώσεις παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Έτσι, επιλέγεται σπανίως από ορισμένους πελάτες.

Οι ποικιλίες ξυλείας των υπερσυνδέσμων μπορεί να διαφέρουν από τις πραγματικές.

Υπερσύγχρονα συστήματα βαφής

Τα πρότυπα βαφής που χρησιμοποιεί η εταιρία μας αποτρέπουν την προσβολή του ξύλινου πλαισίου από εξωτερικούς παράγοντες όπως οι μικροοργανισμοί. Ακόμη, μειώνουν την επίδραση του ηλίου και της υγρασίας στο παράθυρο.

Είναι Ευρωπαϊκά

Τα βερνίκια και οι λάκκες που χρησιμοποιούμε για να βάψουμε τα ξύλινα παράθυρα προέρχονται από τη Γερμανία και την Ιταλία.

Εφαρμόζονται σωστά

Τα χρώματα αποθηκεύονται στη σωστή θερμοκρασία, εφαρμόζονται με ηλεκτροστατικές αντλίες και ακολουθούνται αυστηρά πρότυπα.

Επιλέγονται για εσάς

Οι συνδυασμοί παρασιτοκτόνων και βερνικιών επιλέγονται ανάλογα με την αρέσκεια σας, το είδος ξυλείας και την τοποθεσία του κτιρίου.

Εξατομικευμένα και διαχρονικά ξύλινα παράθυρα

Εξατομικευμένα ξύλινα παράθυρα

Στα ξύλινα παράθυρα, δεν υπάρχουν σχεδιαστικοί περιορισμοί. Η εταιρία μας αναλαμβάνει να δημιουργήσει εξατομικευμένα παράθυρα για το χώρο σας. Αν μπορείτε να φανταστείτε τα ιδανικά ξύλινα παράθυρα για εσάς, θα τα έχετε!

Ανακαίνιση-proof

Τα ξύλινα παράθυρα σχεδιάζονται για μία ζωή χρήσης άνω των πενήντα ετών. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, είναι πολύ πιθανό να ανακαινίσετε το χώρο σας. Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που έχετε είναι να τρίψετε και να ξαναβάψετε τα πλαίσια και τις κάσες των ξύλινων παραθύρων σας με ελάχιστο κόστος.

Πριν προβείτε στις ενέργειες αλλαγής χρώματος, ζητήστε τη βοήθειά μας για την επιλογή ποιοτικού βερνικιού ή λάκκας. Επικοινωνία

Δυνατότητα επισκευής

Τι και αν τα παράθυρά σας υποστούν κάποιο χτύπημα; Τα ξύλινα παράθυρα μπορούν εύκολα να επισκευαστούν σε ελάχιστο χρόνο χωρίς καθόλου μόνιμα σημάδια. Αντιθέτως, παράθυρα άλλων υλικών σε πολλές περιπτώσεις δεν επισκευάζονται και χρειάζονται αντικατάσταση.

Άπειροι χρωματικοί συνδυασμοί

Τα ξύλινα παράθυρα μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε απόχρωση. Η βαφή μπορεί να είναι αδιάφανη, ημιδιάφανη ή διάφανη. Ακόμη, μπορεί να έχει διάφορες υφές όπως γυαλιστερή, ματ, μεταλλική, κτλ. Τέλος, στην περίπτωση της αδιάφανης απόχρωσης, τα ξύλινα παράθυρά σας θα έχουν οποιοδήποτε χρώμα επιθυμείτε.

Ξύλινα παράθυρα για προστιθέμενη αξία στο χώρο σας

Το προσδόκιμο ζωής των ξύλινων κουφωμάτων είναι πενήντα έξι έως εξήντα πέντε έτη.* Αυτό σημαίνει ότι τα ξύλινα παράθυρα έχουν πολύ χαμηλό ετήσιο κόστος κτήσης. Μάλιστα, έχουν το χαμηλότερο ετήσιο κόστος σε σύγκριση με τα άλλα υλικά. Την ίδια ώρα, εξοικονομεί περισσότερη ενέργεια και χρήματα από τους λογαριασμούς σας. Τέλος, τα ξύλινα παράθυρα τείνουν να αυξάνουν το επίπεδο ενός κτηρίου και συνεπώς την πραγματική αξία του.

Ζητήστε βοήθεια ή καθοδήγηση έργου και λάβετε οικονομική προσφορά. Επικοινωνία

*Σύμφωνα με έρευνα του Dr Gillian F Menzies του Heriot Wat University. Δείτε την έρευνα εδώ.