Η Athos παράγει ξύλινα κουφώματα από το 1951 στην Ελλάδα

Η εταιρία των Ξύλινων Κουφωμάτων ATHOS® είναι η πρώτη και μεγαλύτερη βιομηχανία κατασκευής ξύλινων κουφωμάτων στην Ελλάδα. Η δραστηριοποίηση της ξεκίνησε το 1951.

Τα Κουφώματα ATHOS είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία κατασκευής ξύλινων κουφωμάτων και επεξεργασίας ξύλου στην Ελλάδα. Ακόμη, είναι η πρώτη μιας και η δραστηριοποίηση της ξεκίνησε το 1951. Μέχρι σήμερα έχει εξαγάγει ξύλινα κουφώματα σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Η επιχείρηση δραστηριοποιείται στην κατασκευή και εμπορία κουφωμάτων, πορτών, παραθύρων, παντζουριών καθώς και κάθε τύπου ξύλινων εξειδικευμένων κατασκευών.

Μία ενδιαφέρουσα ιστορία που ξεκίνησε το 1951

Η ιστορία της εταιρίας μας ξεκινάει το 1951, όταν ο Θεοφάνης Κολυμπάς μαθαίνει την τέχνη του ξύλου στο Άγιον Όρος. Εκείνο τον καιρό, ξεκίνησε να φτιάχνει τα πρώτα του παραδοσιακά χειροποίητα ξύλινα κουφώματα. Σκοπός του ήταν να εξυπηρετεί τους συγχωριανούς του, στο αγαπημένο του χωριό, την Ουρανούπολη Χαλκιδικής.

Σταδιακά αύξησε τον εξοπλισμό του και ξεκίνησε να εφαρμόζει πιο παραγωγικές μεθόδους παραγωγής. Δηλαδή, εκσυγχρονιζόταν, αν και διατηρούσε την ίδια παράδοση στην ποιότητα.

Μετά από λίγες δεκαετίες συντηρητικής και μεθοδικής ανάπτυξης, οι δύο υιοί του ανέλαβαν την επιχείρηση. Με τη βοήθεια και την πείρα του πατέρα τους, τα δύο αδέλφια επέκτειναν την επιχείρηση, ώστε να καλύπτει νέες αγορές.

Theofanis Kolympas Founder

Η σημερινή μορφή της Athos

Με τη συνεχή βελτίωση της επιχείρησης, τις επενδύσεις σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και την παράδοση στην ποιότητα, η Athos πήρε τη σημερινή της μορφή. Στις μέρες μας, η Athos εξυπηρετεί ολόκληρη την Ελλάδα και περιοχές του εξωτερικού, παράγοντας ποιοτικότερα ξύλινα κουφώματα στην παραγωγική μονάδα της που στεγάζει χώρους άνω των 8.000 τ.μ.. Στην Ιερισσό Χαλκιδικής, όπου εδρεύει η Athos, βρίσκονται τα γραφεία, το εργοστάσιο, οι αποθήκες και τα συνεργεία συντήρησης.

Δήλωση ποιότητας κουφωμάτων Athos

Όλες οι κατασκευές της Athos διέπονται από τις ίδιες σταθερές αρχές ποιότητας παραγωγής και αισθητικής αρτιότητας. Ειδική επεξεργασία, εφαρμογή πρωτοποριακών τεχνικών τεχνολογίας αιχμής, επιλεγμένα υλικά και αυστηρές ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις αποτελούν την εγγύηση για άριστη συμπεριφορά στις κλιματολογικές διακυμάνσεις, αντοχή σε φθορές και υψηλούς δείκτες θερμομόνωσης και ηχομόνωσης.

P1060293 scaled
P1060278 scaled
P1060286 scaled

Συνεχείς επενδύσεις στην τεχνολογική πρόοδο

Ο σημαντικότερος παράγοντας για την κατασκευή ξύλινων κουφωμάτων είναι ο κατασκευαστής τους. Αυτό συμβαίνει καθώς πέρα από την τεχνοτροπία, ο μηχανολογικός εξοπλισμός καθορίζει την ακρίβεια της παραγωγής.

Έτσι, η παραγωγή με όλο και μεγαλύτερης ακρίβειας εξοπλισμό συμβάλει στην βελτίωση των μηχανικών ιδιοτήτων των κουφωμάτων. Επιπλέον, η παραγωγή με νέο εξοπλισμό που εντάσσει νέες τεχνολογίες στην παραγωγή κάνει τα κουφώματα πιο ανθεκτικά. Για παράδειγμα, η Athos έχει εντάξει την τεχνολογία της ηλεκτροστατικής βαφής, αντί για την κοινή βαφή με πιστόλι ψεκασμού.

Για αυτούς τους λόγους, η Athos επενδύει συνεχώς σε νέο τεχνολογικά ανώτερο μηχανολογικό εξοπλισμό παραγωγής ξύλινων κουφωμάτων Γερμανικού τύπου.

Equipment
Εργοστάσιο ξύλινων κουφωμάτων Athos

Η παραγωγική μονάδα της Athos ως μία από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια

Στο εργοστάσιο της Athos λειτουργούν περισσότερα από 150 μηχανήματα και ακόμη περισσότερα εργαλεία. Βέβαια, το σημαντικότερο είναι ότι τα μηχανήματα στα οποία βασίζεται η παραγωγή προμηθεύτηκαν από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς οίκους, όπως η Weinig, η scm και η Masterwood.

Γερμανική τεχνολογία παραγωγής

Είμαστε από τις πρώτες εταιρίες στην Ελλάδα, οι οποίες ενέταξαν τη Γερμανική τεχνολογία στα ξύλινα κουφώματα. Τα Γερμανικά κουφώματα χαρακτηρίζονται από το προφίλ (διατομή), το οποίο του δίνει μεγαλύτερη αντοχή, θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Εκτός από το προφίλ, παράγοντες που βοηθούν στην άριστη κατασκευή κουφωμάτων Γερμανικής τεχνολογίας είναι τα λογισμικά, τα μηχανήματα και η τεχνοτροπία. Τα λογισμικά σχεδίασης και παραγωγής αναπτύχθηκαν στη Γερμανία από την Prologic. Ακόμη, ο κύριος μηχανολογικός εξοπλισμός μας φτιάχτηκε από την WEINIG και τα μαχαίρια από τη Leitz, τις κορυφαίες εταιρίες στο χώρο τους.

COVID-19

Covid capital