Ενεργειακά ξύλινα παράθυρα Γερμανικής τεχνολογίας από την Athos

Ξύλινα παράθυρα γερμανικής τεχνολογίας υψηλών προδιαγραφών και εκπληκτικής αντοχής.

Όταν πρόκειται για ξύλινα παράθυρα, η Athos συστήνει την εφαρμογή των καλύτερων διεθνών πρακτικών. Για αυτό, στην Athos θα βρείτε ξύλινα παράθυρα με ανώτερες μηχανικές ιδιότητες και εξαιρετική αντοχής στο χρόνο. Για το καλύτερο ποιοτικό αποτέλεσμα, η Athos χρησιμοποιεί τα καλύτερα υλικά και εξαρτήματα, στην υπερσύγχρονη παραγωγική μονάδα της.

 παράθυρο δύο φύλλων με ραμποτέ παντζούρια και σιδεριές

Μήπως θέλετε να δείτε ξύλινα παράθυρα σε φωτογραφίες;

Προηγμένο προφίλ Γερμανικής τεχνολογίας για βελτιωμένα ξύλινα παράθυρα

Τα ξύλινα παράθυρα τής Athos είναι σχεδιασμένα σε συνεργασία με την κορυφαία στον κόσμο Γερμανική εταιρία μαχαιριών διατομής παραθύρων Leitz. Έτσι, τα κουφώματα είναι πλήρως λειτουργικά ενώ διασφαλίζονται οι ανώτερες μηχανικές ιδιότητες. Ακόμη, διασφαλίζεται η πλήρης συμβατότητα των υποσυστημάτων των κουφωμάτων μεταξύ τους.

Προφίλ Light 46mm

Τα ξύλινα παράθυρα με προφίλ 46mm είναι η επιλογή για ειδικά έργα, όπως διατηρητέα κτίρια. Λόγω του μικρού του πάχους, προκαλεί περιορισμούς, ενώ παρέχει μικρότερους δείκτες θερμο-ηχομόνωσης.

Βασική επιλογή, ανεξαρτήτως μεγέθους του έργου

Προφίλ Optima 68mm

Τα ξύλινα παράθυρα με προφίλ 68mm είναι η πιο συνήθης επιλογή. Ο λόγος που το προκαλεί αυτό είναι η καλή σχέση ποιότητας και τιμής. Το προφίλ 68mm είναι η βασική επιλογή της παραγωγής μας.

Μόνο για μεγάλα έργα

Προφίλ Plus 78mm

Για τους πελάτες που θέλουν το κάτι παραπάνω στα ξύλινα παράθυρα, το προφίλ 78mm είναι η σίγουρη επιλογή. Με βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση, προσφέρει αξία στο χώρο όπου βρίσκεται.

Μόνο για μεγάλα έργα

Προφίλ Pro Thermo 92mm

Για τα πιο απαιτητικά έργα σε αξία και θερμομόνωση, η Athos συστήνει το προφίλ 92mm. Αυτό το προφίλ είναι ένα πολυτελές χαρακτηριστικό παραθύρων, που όμως μπορεί να είναι αναγκαίο σε κρύες περιοχές.

Οι συστάσεις τής Athos για το προφίλ τού ξύλινου παραθύρου

Το προφίλ του ξύλινου παραθύρου παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενεργειακή απόδοση του. Ωστόσο, είναι φυσικό ότι όσο μεγαλύτερο είναι, τόσο και περισσότερο κοστίζει. Για αυτό, η Athos προτείνει την χρήση του προφίλ 68mm για τους περισσότερους πελάτες. Το προφίλ των 46mm είναι το οικονομικότερο, αλλά περιορίζει τις επιλογές για το υπόλοιπα μέρη του παραθύρου. Το προφίλ των 78mm είναι μία καλύτερη λύση για τους πελάτες που επιθυμούν να αποσβέσουν το παραπάνω κόστος τους με την μείωση των κτιριακών απωλειών. Ενώ, τέλος, το προφίλ των 92mm συστήνεται για κτίρια σε περιοχές με έντονα καιρικά φαινόμενα, μιας και μειώνουν την θερμική αγωγιμότητα και τον ήχο του εξωτερικού χώρου.

Σταθερό ύψος προφίλ για ξύλινα παράθυρα

Αν και το πάχος του προφίλ μπορεί να μεταβληθεί σε 46mm, 68mm, 78mm ή 92mm, το ύψος του προφίλ παραμένει σταθερό στα 78mm. Συνεπώς, προκύπτουν τα εξής προφίλ:

  1. 46mm x 78mm,
  2. 68mm x 78mm,
  3. 78mm x 78mm και
  4. 92mm x 78mm.

Κορυφαία σχεδίαση και γνήσια προέλευση

Η Athos σχεδίασε το προφίλ των παραθύρων της σε συνεργασία με την Leitz, η οποία είναι η κορυφαία Γερμανική εταιρία σχεδίασης και παραγωγής μαχαιριών που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή του προφίλ.

Ξύλινα παράθυρα κάθε σχήματος και αρεσκείας

Εξατομικευμένα ξύλινα παράθυρα κάθε είδους και σχεδίου. Και αν δεν υπάρχει το σχέδιο, εμείς θα το δημιουργήσουμε!

Ανοιγόμενο παράθυρο

Ανοιγόμενα και ανακλινόμενα

Ανοιγόμενα ξύλινα παράθυρα, με δυνατότητα ανάκλισης. Είναι η επιτομή του γερμανικού κουφώματος και συστήνεται για τα περισσότερα έργα.

Τοξωτό παράθυρο

Τοξωτά και ημιτοξωτά

Τοξωτά ξύλινα παράθυρα με οποιεσδήποτε διαστάσεις ύψους και καμάρας. Είναι μία πολύ καλή επιλογή για τα έργα που επιδιώκουν αρχιτεκτονική αναβάθμιση.

Σταθερό παράθυρο

Σταθερά

Σταθερά ξύλινα παράθυρα για τα ανοίγματα των οικοδομών στα οποία δεν υπάρχει θέληση ανοίγματος. Στην ουσία, είναι τζάμια με ξύλινη κάσα ή ακόμη και φύλλα χωρίς μηχανισμούς.

Συρόμενο παράθυρο

Συρόμενα και ανασυρόμενα

Τα συρόμενα και τα ανασυρόμενα ξύλινα παράθυρα της Athos φέρουν προηγμένους μηχανισμούς από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς οίκους.

 παράθυρα

Ειδικά παράθυρα και συνδυασμοί

Πέρα από κάθε σταθερό σχέδιο, η Athos αναλαμβάνει να σχεδιάσει και να κατασκευάσει παράθυρα ειδικών προδιαγραφών. Φανταστείτε το και το φτιάχνουμε!

Ξύλινα παράθυρα από τουλάχιστον πέντε είδη ξυλείας άριστης ποιότητας

Γνήσια και διασφαλισμένη ποικιλία ξυλείας, που προμηθεύεται από αειφόρες και βιώσιμες πηγές από όλο τον κόσμο. Πάντα, πρώτης διαλογής, και όχι απλώς πρώτης ποιότητας.

Αμερικανική Δρυς

Αμερικανική Δρυς

Τα παράθυρα Αμερικανικής Δρυς συνδυάζουν την αντοχή και την αισθητική. Είναι η κατάλληλη επιλογή στην κατασκευή ποιοτικότερων παραθύρων. Ο βασιλιάς των ξύλων!

Αφρικανικό Ιρόκο

Αφρικανικό Ιρόκο

Η ξυλεία Αφρικανικού Ιρόκο είναι περισσότερο σκληρή. Για αυτό, τα παράθυρα από ιρόκο τείνουν να αντέχουν περισσότερο την περιβαντολλογική έκθεση.

Μαλαισιανό Μεράντι

Μαλαισιανό Μεράντι

Η ξυλεία Μαλαισιανού Μεράντι είναι η βασική επιλογή. Αυτό συμβαίνει λόγω της καλής σχέσης ποιότητας και τιμής, ιδίως για τα κουφώματα με αδιάφανη βαφή, που δεν δείχνει τα νερά.

Σουηδικό Πεύκο

Σουηδικό Πεύκο

Το Σουηδικό πεύκο είναι μία οικονομικότερη ξυλεία με την οποία παράγουμε ξύλινα κουφώματα. Ωστόσο, το πεύκο χάνει στη μάχη της ποιότητας με τα άλλες ποικιλίες.

Ελληνική καστανιάς

Ελληνική Καστανιά

Η Ελληνική καστανιά είναι συνήθως η επιλογή για τις περιπτώσεις παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Έτσι, επιλέγεται σπανίως και μόνο από ορισμένους πελάτες.

Οι συστάσεις τής Athos για την ξυλεία κατασκευής

Για την καλύτερη ποιότητα, και για τα παράθυρα με ημιδιάφανο βερνίκι, συνιστούμε τη ξυλεία Δρυς, τον βασιλιά των ξύλων! Ωστόσο, η βασική επιλογή είναι το Μεράντι, το οποίο συστήνουμε για παράθυρα σε χρώμα RAL. Για αυξημένες αντοχές στην υγρασία, συνιστούμε το Ιρόκο, ενώ για χαμηλότερο κόστος προτείνουμε το Πεύκο. Τέλος, συνιστούμε την Καστανιά για ειδικές αρχιτεκτονικές ανάγκες.

Ξυλεία πρώτης διαλογής

Η Athos προμηθεύεται μόνο πρώτης διαλογής ξυλείας. Παράδειγμα, η κατηγορία επιλογής ξυλείας Αμερικανικής Δρυς είναι η FAS. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απλώς η καλύτερη ποιότητα, αλλά και η καλύτερη διαλογή.

Αειφόρα δασική διαχείριση

Η Athos χρησιμοποιεί ξυλεία που προέρχεται από δάση με αειφορική δασική διαχείριση. Από σημαίνει ότι τα δάση δεν καταστρέφονται, αλλά φροντίζονται. Ένα παράδειγμα είναι το γεγονός ότι φυτεύονται περισσότερα δέντρα από όσα κόβονται.

Άπειρα είδη ξυλείας

Λόγω της μεγάλης εξατομίκευσης προϊόντων που παράγει η Athos, δίνει τη δυνατότητα επιλογής άλλης ξυλείας που δεν αναφέρεται παραπάνω. Ξυλείες που κατά καιρούς χρειάζονται είναι το Νιαγκόν και το Μέλιο ή Δεσποτάκι.

Βερνίκια και βαφές από τους καλύτερους οίκους για μέγιστη αντοχή στα ξύλινα παράθυρα

Εκτός από την αντοχή της ξυλείας και των εξαρτημάτων ενός παραθύρου, τα βερνίκια συμβάλλουν καθοριστικά στην εμφάνιση των κουφωμάτων. Για αυτό, επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε τα πιο προηγμένα συστήματα βαφών Ευρωπαϊκής παραγωγής.

Sayelack HydroGold

Ένα κορυφαίο σύστημα βαφής για ξύλινα παράθυρα, για το οποίο η Ιταλική εταιρία παραγωγής αναφέρει ότι αντέχει έως και 18 χρόνια. Είναι βασισμένο στο νερό και, συνεπώς, φιλικό προς το περιβάλλον.

ICA Arborea

Τα συστήματα βαφής ICA Arborea είναι βασισμένα στο νερό και αποτελούν εξαιρετική επιλογή για τα περισσότερα έργα μας. Η σωστή εφαρμογή τους, τείνει να καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα του φινιρίσματος.

ICA Bio

Τα ICA Bio είναι σύγχρονα και βιολογικά βερνίκια που παράγονται με εξαιρετικά οικολογικό τρόπο, ακόμα και από φύλλα δέντρων. Ωστόσο, η Athos δεν έχει ακόμη επαρκή δεδομένα για την αντοχή τους.

Βερνίκια νερού και βερνίκια λαδιού ή διαλύτη

Μιας και το κάθε έργο διαφέρει από τα άλλα, και οι ανάγκες ποικίλλουν, η Athos χρησιμοποιεί βερνίκια διαλύτη, σε περιορισμένες περιπτώσεις. Τα βερνίκια λαδιού, προσφέρουν εμφανώς καλύτερη κάλυψη και όψη, αλλά είναι λιγότερο φιλικά προς το περιβάλλον.

Οι συστάσεις τής Athos για τα βερνίκια και τις λάκκες

Η επιλογή συστήματος βαφών πρέπει να γίνεται με γνώμονα τις ανάγκες του έργου και της επιλεγμένης ξυλείας. Για καλύτερο αποτέλεσμα, με μικρότερες ανάγκες για συντήρηση, επιλέξτε Sayerlack HydroGold. Για καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής με άριστη ποιότητα, επιλέξτε την βασική επιλογή ICA. Για οικολογικότερη κατασκευή, επιλέξτε ICA Bio. Σαφώς, πριν να καταλήξετε στην επιλογή, θα σας συμβουλέψουμε για την καλύτερη επιλογή, ανάλογα με τον τύπο ξυλείας σας και την αισθητική.

Εφαρμογή ειδικών συστημάτων για κάθε ξυλεία

Κάθε ξυλεία είναι διαφορετική και χρειάζεται διαφορετικά βερνίκια. Για παράδειγμα, η ξυλεία πεύκου περιέχει ρετσίνη, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ειδικά βερνίκια, για να μην σχηματίσει δάκρυα. Για αυτό, η Athos ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των χημικών του εκάστοτε οίκου βερνικιών, για να προσφέρει ποιοτικά και ανθεκτικά προϊόντα.

Εξαιρετική αντοχή στην υγρασία, τον ήλιο και τους μικροοργανισμούς

Τα συστήματα βαφής και βερνικιών που η Athos χρησιμοποιεί είναι σχεδιασμένα από τους καλύτερους οίκους της Ευρώπης με γνώμονα την αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία, την υγρασία και τους μικροοργανισμούς. Συνεπώς, τα προϊόντα της Athos είναι προστατευμένα και έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις!

Μηχανισμοί για ξύλινα παράθυρα από τους καλύτερους οίκους της Ευρώπης

Τα περιμετρικά συστήματα μηχανισμών του κάθε παραθύρου συμβάλλουν στην λειτουργικότητα, την αντοχή και την ασφάλεια του κάθε παραθύρου

Σιδηρικά για ανοιγόμενα και ανακλινόμενα ξύλινα παράθυρα

Στα ξύλινα παράθυρα που είναι ανοιγόμενα και ανακλινόμενα, η Athos χρησιμοποιεί στα παραθυρόφυλλα σιδηρικά Γερμανίας του οίκου Siegenia ή του Γερμανικού οίκου Roto.

Σιδηρικά για ανοιγόμενα ξύλινα παράθυρα

Στα ξύλινα παράθυρα που είναι μόνο ανοιγόμενα, η Athos χρησιμοποιεί γρύλους Γερμανίας του οίκου Siegenia και μεντεσέδες τύπου ANUBA Ιταλίας του οίκου AGB. Επίσης, είναι διαθέσιμα και τα σιδηρικά του Γερμανικού οίκου Roto.

Σιδηρικά για ξύλινα παντζούρια

Όταν τα ξύλινα παντζούρια είναι ξυλείας Μεράντι, Δρυς, Ιρόκο, ή παρόμοιας ποιότητας, η Athos χρησιμοποιεί μηχανισμούς Siegenia Γερμανίας. Για τα ξύλινα παντζούρια που είναι ξυλείας Πεύκου, Καστανιάς, ή παρόμοιας ποιότητας, η Athos χρησιμοποιεί μηχανισμούς Ελληνικής παραγωγής.

Πόμολα για ξύλινα παράθυρα

Στα ξύλινα παραθυρόφυλλα, η Athos χρησιμοποιεί πόμολα του κορυφαίου Γερμανικού οίκου HOPPE.

Ενεργειακοί υαλοπίνακες για μέγιστη θερμομόνωση στα ξύλινα παράθυρα

Τα τζάμια των παραθύρων παίζουν καθοριστικό ρόλο στην θερμομόνωση και την ηχομόνωση του κτιρίου. Για αυτό, η Athos χρησιμοποιεί διπλούς και τριπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες στα παραθυρόφυλλα.

double glazing energy

Διπλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες

Αποτελούνται από δύο τζάμια και ένα διάκενο, για να μεγιστοποιούν τη θερμομόνωση. Οι διπλοί υαλοπίνακες αποτελούν τη βασική και σίγουρη λύση για τα ξύλινα παράθυρα. Αυτό συμβαίνει καθώς συνδυάζονται άψογα με το πιο θερμομονωτικό υλικό κατασκευής κουφωμάτων, που είναι το ξύλο. Τα διπλά ενεργειακά τζάμια προσφέρουν την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής.

triple glazing energy

Τριπλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες

Οι τριπλοί υαλοπίνακες αποτελούν την ποιοτικότερη επιλογή, καθώς προσφέρουν την μέγιστη θερμομόνωση. Αποτελούνται από τρία τζάμια με ειδικό διάκενο για ενεργειακή βελτίωση. Είναι η καλύτερη επιλογή για κτίρια υψηλών προδιαγραφών ή για κτίρια σε περιοχές με έντονες καιρικές συνθήκες. Αν και κοστίζουν περισσότερο, μακροπρόθεσμα εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα.

Άλατα πυριτίου και αέριο

Τα τζάμια της Athos έχουν διάκενο 4-15-5mm. Ακόμη, όμως, έχουν περιμετρικό διάκενο καφέ αλουμινίου για να μην κάνει αντίθεση με το χρώμα του ξύλου. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είχε το ασημί χρώμα τού αλουμινίου. Επιπλέον, τα τζάμια εσωτερικά φέρουν άλατα πυριτίου, για την αποφυγεί τυχόν υγρασίας.

Οι συστάσεις τής Athos για τα τζάμια των παραθύρων

Σε όλα τα κουφώματα, όλων των υλικών, o υαλοπίνακας καθορίζει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση. Δηλαδή, ο υαλοπίνακας είναι πάντα καλύτερος μονωτής από το πλαίσιο και την κάσα. Για αυτό, αξίζει να είναι διπλός ενεργειακός. Με ένα παραπάνω κόστος, αξίζει να είναι και τριπλός. Οι μη-ενεργειακοί υαλοπίνακες δεν συστήνονται από την Athos, πλην των περιπτώσεων στενής κάσας (46mm) και άλλων ειδικών αρχιτεκτονικών αναγκών.

Διπλή υάλωση

Διπλοί απλοί υαλοπίνακες

Ο υαλοπίνακας με διπλή υάλωση είναι συνηθισμένη επιλογή στην Ελλάδα καθώς αποτελεί μία ισορροπημένη λύση, λαμβάνοντας υπόψιν την φθηνότερη τιμή και την βασική θερμομόνωση.

Μονή υάλωση

Μονοί απλοί υαλοπίνακες

Οι μονοί υαλοπίνακες αποτελούν επιλογή του παρελθόντος και δεν συστήνονται σε νέα έργα. Είναι η καλύτερη επιλογή, όταν κατασκευάζουμε παραδοσιακά ξύλινα παράθυρα στενής κάσας 46mm.

Τα τζάμια των παραθύρων διαθέτουν Πιστοποιητικό CE

Όπως όλα τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στα ξύλινα κουφώματα της Athos, έτσι και τα τζάμια διαθέτουν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό CE. Κατόπιν αιτήματος του πελάτη, η Athos μπορεί να το παρέχει, ώστε ο πελάτης να ενημερωθεί για τις αποδόσεις των υαλοπινάκων.

Περισσότερες επιλογές υαλοπινάκων, ανάλογα με τις ανάγκες του έργου

Όταν οι ανάγκες του έργου προϋποθέτουν τη χρήση ειδικών υαλοπινάκων, η Athos είναι διαθέσιμη να τους εγκαταστήσει. Περιπτώσεις στις οποίες η Athos τοποθετεί ειδικούς υαλοπίνακες στα ξύλινα παράθυρά της είναι τα Εκκλησιαστικά και τα Μοναστηριακά έργα.

secure glass

Προστασία θραύσης

Σε ορισμένα κτίρια όπου χρειάζεται περισσότερη ασφάλεια, όπως σπίτια με μικρά παιδιά, τα τζάμια μπορεί να είναι έχουν προστασία θραύσης, για την αποφυγή τραυματισμού σε περίπτωση θραύσης. Αυτό σημαίνει ότι το τζάμι θα γίνει αυτομάτως χιλιάδες μικρά κομμάτια, που δεν είναι τόσο επικίνδυνα για να τραυματίσουν κάποιον.

Προαιρετικά έξτρα για ξύλινα παράθυρα και μπαλκονόπορτες

Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες γίνονται ακόμη καλύτερα όταν συνδυάζονται με επιπλέον εξαρτήματα που αυξάνουν τη λειτουργικότητα και την αξία του κτιρίου. Μερικά τέτοια παραδείγματα είναι οι σίτες, τα ρολά και τα παντζούρια.

 παντζούρια από ξύλινες μπαλκονόπορτες

Σίτες

Μια σίτα παραθύρου (επίσης γνωστή ως σίτα εντόμων, σίτα σκουπιδιών όπως αιωρούμενα φύλλα, σίτα μυγών) έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει το άνοιγμα ενός παραθύρου. Είναι συνήθως ένα πλέγμα από πλαστικό σύρμα και μπορεί να είναι ανοιγόμενη κάθετα ή οριζόντια ή σταθερή.

Σίτες κάθετης ή οριζόντιας κίνησης με ρολό αλουμινίου

Είναι οι σίτες από ανθεκτικό πλαστικό που ανοίγουν και κλείνουν με ένα ρολό στην άκρη του παραθύρου. Μπορεί να ανοίγουν οριζόντια ή κάθετα. Είναι η επιλογή των περισσότερων πελατών.

Σίτες συρόμενες

Είναι οι σίτες που αποτελούνται από συνήθως δύο "τελάρα" που μετακινούνται πάνω σε σιδηρόδρομο. Είναι καλό να αποφεύγονται καθώς φτιάχνονται από αλουμίνιο και μειώνουν την αισθητική του χώρου.

Σίτες ανοιγόμενες

Είναι οι σίτες που αποτελούνται από συνήθως ένα "τελάρο" που ανοίγει σαν πόρτα.

Η τοποθέτηση των σιτών

Η τοποθέτηση των σιτών είναι καλό να γίνεται με την παραγωγή του παραθύρου καθώς εξοικονομεί χρόνο και περιττά έξοδα.

Παντζούρια ξύλινα

Τα παντζούρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους λόγους, όπως ο έλεγχος της ποσότητας του ηλιακού φωτός που εισέρχεται σε ένα δωμάτιο, η προστασία της ιδιωτικής ζωής, η ασφάλεια, η προστασία από τις καιρικές συνθήκες ή από ανεπιθύμητες εισβολές ή ζημιές και η βελτίωση της αισθητικής ενός κτιρίου.

Παντζούρια Γαλλικού τύπου -  περσίδες

Τα παντζούρια Γαλλικού τύπου (γνωστά και ως περσίδες) αποτελούνται από περιμετρικό σκελετό και παντζουρόπηχες. Επιτρέπουν ελάχιστο φως να μπαίνει μέσα και είναι η συχνότερη επιλογή.

Παντζούρια ταμπλαδωτά

Τα ταμπλαδωτά παντζούρια αποτελούνται από περιμετρικό σκελετό και ταμπλάδες. Δεν επιτρέπουν στο φως να μπαίνει στο χώρο και παρέχουν πλήρη συσκότιση.

Παντζούρια ραμποτέ

Τα παντζούρια ραμποτέ αποτελούνται από διαδοχικές ξύλινες σανίδες που ενώνονται. Δεν επιτρέπουν στο φως να μπαίνει στο χώρο και παρέχουν πλήρη συσκότιση.

Παντζούρια από κόντρα πλακέ θαλάσσης

Τα παντζούρια από κόντρα πλακέ θαλάσσης δεν φτιάχνονται από μασίφ ξυλεία, αλλά από κόντρα πλακέ θαλάσσης. Δεν επιτρέπουν στο φως να μπαίνει στο χώρο και παρέχουν πλήρη συσκότιση.

Παντζούρια με ρολό - στορ

Αυτά τα παντζούρια είναι όμοια με τα κοινά ρολά στορ που χρησιμοποιούνται για τα κουφώματα αλουμινίου και τα συνθετικά κουφώματα uPVC. Αν δεν είναι ανάγκη να τοποθετηθούν σε κάποιο κτίριο, καλό είναι να αποφεύγονται.