Ξύλινες πόρτες και μπαλκονόπορτες

Ξύλινες πόρτες και μπαλκονόπορτες κορυφαίας αντοχής, ασφάλειας και θερμομόνωσης. Με απεριόριστες επιλογές εξατομίκευσης για ειδικές κατασκευές.

Η Athos προσφέρει ξύλινες πόρτες και μπαλκονόπορτες, κορυφαίας ποιότητας. Όλες οι πόρτες συνοδεύονται από Ευρωπαϊκά πιστοποιητικά και διασφαλίζουν μέγιστη θερμομόνωση, ηχομόνωση και ασφάλεια στο χώρο σας. Όλες είναι κατασκευασμένες με καλύτερα υλικά στην μοντέρνο εργοστάσιό μας. Το άριστο αποτέλεσμα στις ξύλινες πόρτες της Athos συνοδεύεται από αντοχή και λειτουργικότητα.

Ξύλινα κουφώματα - Exoteriki toxoti difylli porta me tzami kai tamplades

Μήπως θέλετε να δείτε ξύλινες πόρτες και μπαλκονόπορτες σε φωτογραφίες;

Πλήρως λειτουργικό προφίλ Γερμανικής τεχνολογίας για ξύλινες πόρτες και μπαλκονόπορτες

Οι ξύλινες πόρτες και οι μπαλκονόπορτες τής Athos σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την κορυφαία στον κόσμο Γερμανική εταιρία μαχαιριών διατομής παραθύρων Leitz. Έτσι, διασφαλίζεται η ποιοτική κατασκευή και η μέγιστη αισθητική.

Προφίλ Light 46mm

Το προφίλ ξύλινων πορτών 46mm είναι η επιλογή για διατηρητέα κτίρια, αλλά και για οικονομικότερα έργα. Οι πόρτες με το προφίλ 46mm είναι εξίσου λειτουργικές με τις άλλες, αλλά λιγότερο θερμομονωτικές.

Βασική επιλογή, ανεξαρτήτως μεγέθους του έργου

Προφίλ Optima 68mm

Οι ξύλινες πόρτες με προφίλ 68mm είναι η πιο συνήθης επιλογή. Τείνει να είναι η βασική σύσταση μας, λόγω της καλύτερης σχέσης και τιμής, αλλά και καλύτερης αισθητικής μαζί με τα παράθυρα 68mm.

Προφίλ Plus 78mm

Για το κάτι παραπάνω στις ξύλινες πόρτες και τις μπαλκονόπορτες, επιλέξτε το προφίλ 78mm. Αποτελεί ακριβότερη επιλογή, που όμως αξίζει στον μακροχρόνιο ορίζοντα.

Προφίλ Pro Thermo 92mm

Η επιλογή της μέγιστης αισθητικής, ηχομόνωσης, θερμομόνωσης και εξατομίκευσης είναι το προφίλ 92mm για τις ξύλινες πόρτες και τις μπαλκονόπορτες. Είναι η πολυτελής επιλογή στα κουφώματα Athos.

Οι συστάσεις τής Athos για το προφίλ των ξύλινων πορτών

Το προφίλ είναι καθοριστικός παράγοντας στην ενεργειακή απόδοση μίας ξύλινης πόρτες ή μίας ξύλινης μπαλκονόπορτας. Βέβαια, όσο όσο το πάχος του αυξάνεται, αυξάνεται και η τιμή του κουφώματος. Έτσι, η επιλογή των 46mm είναι η οικονομικότερη. Η επιλογή των 68mm είναι η βασική και προσφέρει τον καλύτερο δείκτη ποιότητας και τιμής, ενώ αυτή των 78mm προσφέρει το «κάτι παραπάνω» σε μία ξύλινη πόρτα. Τέλος, το προφίλ 92mm είναι η ακριβότερη, αλλά και ποιοτικότερη επιλογή, που δίνει μεγαλύτερους δείκτες αισθητικής, θερμο-ηχομόνωσης και ασφάλειας.

Σταθερό ύψος προφίλ για ξύλινες πόρτες

Αν και το πάχος του προφίλ μπορεί να μεταβληθεί σε 46mm, 68mm, 78mm ή 92mm, το ύψος του προφίλ παραμένει σταθερό στα 78mm. Συνεπώς, προκύπτουν τα εξής προφίλ:

  1. 46mm x 78mm,
  2. 68mm x 78mm,
  3. 78mm x 78mm και
  4. 92mm x 78mm.

Κορυφαία σχεδίαση και γνήσια προέλευση

Η Athos σχεδίασε το προφίλ των παραθύρων της σε συνεργασία με την Leitz, η οποία είναι η κορυφαία Γερμανική εταιρία σχεδίασης και παραγωγής μαχαιριών που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή του προφίλ στις ξύλινες πόρτες και τα παράθυρα.

Ξύλινες πόρτες κάθε είδους και ανάγκης

Παρέχουμε μία μεγάλη γκάμα επιλογών για την κατασκευή ξύλινων πορτών και μπαλκονοπορτών, ενώ δίνουμε τη δυνατότητα για ειδικές παραγγελίες.

Ανοιγόμενες ξύλινες εξώπορτες παραδοσιακού τύπου

Οι ανοιγόμενες ξύλινες πόρτες της Athos βρίσκονται σε χιλιάδες κτίρια και δίνουν την πρώτη αίσθηση ποιοτικής οικοδομικής κατασκευής. Οι παραδοσιακές εξώπορτες μπορούν να συνδυάσουν ταμπλάδες και υαλοπίνακες με άπειρα σχέδια και μοτίβα. Αν χρειάζεται, μπορεί να τοποθετηθεί και σιδεριά στον υαλοπίνακα με οποιοδήποτε σχέδιο ή σχήμα. Τα πόμολα και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά καθορίζονται από τον πελάτη, ενώ η Athos συστήνει μερικές επιλογές, οι οποίες φάνηκαν όμορφες σε προηγούμενα έργα της.

 εξωτερική πόρτα δύο φύλλων με τζάμια και ταμπλάδες στο Πήλιο
 εξωτερική πόρτα με ειδικό τζάμι

Τοξωτές ξύλινες εξώπορτες

Οι τοξωτές ξύλινες εξωτερικές πόρτες  ένα μεγάλο κεφάλαιο στην τεχνογνωσία της Athos. Όταν αυτό είναι οικονομικά δυνατόν, δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα από μία ειδικής κατασκευής τοξωτή εξώπορτα που θα κοσμεί το κτίριό σας. Οι τοξωτές πόρτες μπορούν να έχουν σταθερούς υαλοπίνακες και φεγγίτες περιμετρικά με κάθε δομή. Η εσωτερική κάσα των κινητών φύλλων μπορεί να είναι ορθογώνια ή να ακολουθεί τη γεωμετρία της εξωτερικής κάσας.

Ειδικά κατασκευασμένες ξύλινες πόρτες

Λόγω της μεγάλης πείρας μας και του σύγχρονου εξοπλισμού μας, μπορούμε να σχεδιάζουμε και να κατασκευάζουμε πόρτες ειδικών προδιαγραφών. Με άλλα λόγια, μπορούμε να παράγουμε «δύσκολες» πόρτες για τους πελάτες μας. Στην φωτογραφία βλέπετε μία ξύλινη πόρτα με τοξωτή κάσα τριών διαστάσεων, καμπυλωτά καΐτια και ταμπλάδες με θρησκευτικά μοτίβα.

 τοξωτή πόρτα με τρισδιάστατη κάσα και λεπτομέρειες στα τζαμιλίκια
 ξύλινη εσωτερική πόρτα με φεγγίτη εξαερισμού

Ξύλινες εσωτερικές πόρτες

Η Athos κατασκευάζει ξύλινες εσωτερικές πόρτες για τα έργα στα οποία τοποθετούνται οι ξύλινες εξώπορτες και τα ξύλινα παράθυρα της. Αυτό συμβάλλει στην ομοιομορφία των εξωτερικών και των εσωτερικών κουφωμάτων. Οι εσωτερικές πόρτες μπορούν να είναι μασίφ, ημιμασίφ ή πρεσσαριστές. Και πάλι, υπάρχει μεγάλη δυνατότητα εξατομίκευσης, όπως στη φωτογραφία που υπάρχει φεγγίτης.

Ξύλινες πόρτες από ξυλεία πρώτης διαλογής που έρχονται από όλο τον κόσμο

Οι πόρτες της Athos παράγονται από αποξηραμένη ξυλεία αρίστης ποιότητας και πρώτης διαλογής. Χρησιμοποιούνται τουλάχιστον πέντε ποικιλίες από όλο τον κόσμο.

Αμερικανική Δρυς

Δρυς Αμερικής

Οι πόρτες από Δρυς Αμερικής συνδυάζουν την αντοχή και την αισθητική. Είναι η κατάλληλη επιλογή στην κατασκευή ποιοτικότερων πορτών. Ο βασιλιάς των ξύλων!

Αφρικανικό Ιρόκο

Ιρόκο Αφρικής

Η ξυλεία Αφρικανικού Ιρόκο είναι περισσότερο σκληρή. Για αυτό, οι πόρτες από ιρόκο τείνουν να αντέχουν περισσότερο την περιβαντολλογική έκθεση.

Μαλαισιανό Μεράντι

Μεράντι Μαλαισίας

Η ξυλεία Μαλαισιανού Μεράντι είναι η βασική επιλογή. Αυτό συμβαίνει λόγω της καλής σχέσης ποιότητας και τιμής, ιδίως για τις πόρτες με αδιάφανη βαφή, η οποία  δεν δείχνει τα νερά.

Σουηδικό Πεύκο

Πεύκο Σουηδίας

Το Σουηδικό πεύκο είναι μία οικονομικότερη ξυλεία με την οποία παράγουμε ξύλινες πόρτες. Ωστόσο, το πεύκο χάνει στη μάχη της ποιότητας με τα άλλες ποικιλίες.

Ελληνική καστανιάς

Καστανιά Ελλάδας

Η Ελληνική καστανιά είναι συνήθως η επιλογή για τις περιπτώσεις παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Έτσι, επιλέγεται σπανίως και μόνο από ορισμένους πελάτες.

Οι συστάσεις τής Athos για την ξυλεία κατασκευής ξύλινων πορτών

Για την καλύτερη ποιότητα, και για τα ξύλινες πόρτες και μπαλκονόπορτες με ημιδιάφανο βερνίκι, συνιστούμε τη ξυλεία Δρυς, τον βασιλιά των ξύλων! Ωστόσο, η βασική επιλογή είναι το Μεράντι, το οποίο συστήνουμε για παράθυρα σε χρώμα RAL. Για αυξημένες αντοχές στην υγρασία, συνιστούμε το Ιρόκο, ενώ για χαμηλότερο κόστος προτείνουμε το Πεύκο. Τέλος, συνιστούμε την Καστανιά για ειδικές αρχιτεκτονικές ανάγκες.

Ξυλεία πρώτης διαλογής

Η Athos προμηθεύεται μόνο πρώτης διαλογής ξυλείας. Παράδειγμα, η κατηγορία επιλογής ξυλείας Αμερικανικής Δρυς είναι η FAS. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απλώς η καλύτερη ποιότητα, αλλά και η καλύτερη διαλογή.

Αειφόρα δασική διαχείριση

Η Athos χρησιμοποιεί ξυλεία που προέρχεται από δάση με αειφορική δασική διαχείριση, για να φτιάξει ξύλινες πόρτες. Από σημαίνει ότι τα δάση δεν καταστρέφονται, αλλά φροντίζονται. Ένα παράδειγμα είναι το γεγονός ότι φυτεύονται περισσότερα δέντρα από όσα κόβονται.

Άπειρα είδη ξυλείας

Λόγω της μεγάλης εξατομίκευσης προϊόντων που παράγει η Athos, δίνει τη δυνατότητα επιλογής άλλης ξυλείας που δεν αναφέρεται παραπάνω. Ξυλείες που κατά καιρούς χρειάζονται είναι το Νιαγκόν και το Μέλιο ή Δεσποτάκι.

Βερνίκια και βαφές για ξύλινες πόρτες από τους κορφαίους οίκους της Ευρώπης

Η Athos εφαρμόζει συστήματα βαφών που συστήνουν μερικοί από τους καλύτερους οίκους βαφών της Ευρώπης.

Sayelack HydroGold

Ένα κορυφαίο σύστημα βαφής για ξύλινες πόρτες εξωτερικών χώρων, για το οποίο η Ιταλική εταιρία παραγωγής αναφέρει ότι αντέχει έως και 18 χρόνια. Είναι βασισμένο στο νερό και, συνεπώς, φιλικό προς το περιβάλλον.

ICA Arborea

Τα συστήματα βαφής ICA Arborea είναι βασισμένα στο νερό και αποτελούν εξαιρετική επιλογή για τις περισσότερες ξύλινες εξώπορτες . Η σωστή εφαρμογή τους, τείνει να καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα του φινιρίσματος.

ICA Bio

Τα ICA Bio είναι σύγχρονα και βιολογικά βερνίκια που παράγονται με εξαιρετικά οικολογικό τρόπο, ακόμα και από φύλλα δέντρων. Ωστόσο, η Athos δεν έχει ακόμη επαρκή δεδομένα για την αντοχή τους στις ξύλινες πόρτες.

Βερνίκια νερού και βερνίκια λαδιού ή διαλύτη

Μιας και το κάθε έργο διαφέρει από τα άλλα, και οι ανάγκες ποικίλλουν, η Athos χρησιμοποιεί βερνίκια διαλύτη, σε περιορισμένες περιπτώσεις. Τα βερνίκια λαδιού, προσφέρουν εμφανώς καλύτερη κάλυψη και όψη, άλλα είναι λιγότερο φιλικά προς το περιβάλλον.

Οι συστάσεις τής Athos για τα βερνίκια και τις λάκκες για τις ξύλινες πόρτες και τις μπαλκονόπορτες

Η επιλογή συστήματος βαφών πρέπει να γίνεται με γνώμονα τις ανάγκες του έργου και της επιλεγμένης ξυλείας. Για καλύτερο αποτέλεσμα, με μικρότερες ανάγκες για συντήρηση, επιλέξτε Sayerlack HydroGold. Για καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής με άριστη ποιότητα, επιλέξτε την βασική επιλογή ICA. Για οικολογικότερη κατασκευή, επιλέξτε ICA Bio. Σαφώς, πριν να καταλήξετε στην επιλογή, θα σας συμβουλέψουμε για την καλύτερη επιλογή, ανάλογα με τον τύπο ξυλείας σας και την αισθητική.

Εφαρμογή ειδικών συστημάτων για κάθε ξυλεία

Κάθε ξυλεία είναι διαφορετική και χρειάζεται διαφορετικά βερνίκια. Για παράδειγμα, η ξυλεία πεύκου περιέχει ρετσίνη, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ειδικά βερνίκια, για να μην σχηματίσει δάκρυα στην όψη της πόρτας. Για αυτό, η Athos ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των χημικών του εκάστοτε οίκου βερνικιών, για να προσφέρει ποιοτικά και ανθεκτικά προϊόντα.

Εξαιρετική αντοχή στην υγρασία, τον ήλιο και τους μικροοργανισμούς

Τα συστήματα βαφής και βερνικιών που η Athos χρησιμοποιεί είναι σχεδιασμένα από τους καλύτερους οίκους της Ευρώπης με γνώμονα την αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία, την υγρασία και τους μικροοργανισμούς. Συνεπώς, οι ξύλινες πόρτες της Athos είναι προστατευμένες και έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις!

Ξύλινες πόρτες με μηχανισμούς των καλύτερων οίκων

Τα περιμετρικά συστήματα μηχανισμών του κάθε παραθύρου συμβάλλουν στην λειτουργικότητα, την αντοχή και την ασφάλεια του κάθε παραθύρου

Σιδηρικά για κεντρικές εισόδους

Στις κεντρικές εισόδους, οι κλειδαριές είναι ασφαλείας ενός σημείου του Ιταλικού οίκου AGB, ενώ οι μεντεσέδες είναι τύπου ANUBA του ίδιου οίκου. Υπάρχει η δυνατότητα κλειδαριών τριών σημείων (επάνω-μέση-κάτω).

Σιδηρικά για εσωτερικές πόρτες

Στις κεντρικές εισόδους, οι κλειδαριές είναι απλή ενός σημείου του Ιταλικού οίκου AGB, ενώ οι μεντεσέδες είναι τύπου ANUBA του ίδιου οίκου.

Σιδηρικά για ανοιγόμενες και ανακλινόμενες μπαλκονόπορτες

Στις ξύλινες μπαλκονόπορτες που είναι ανοιγόμενες και ανακλινόμενες, η Athos χρησιμοποιεί στα φύλλα σιδηρικά Γερμανίας του οίκου Siegenia ή του Γερμανικού οίκου Roto.

Σιδηρικά για ανοιγόμενες μπαλκονόπορτες

Στις ξύλινες μπαλκονόπορτες που είναι μόνο ανοιγόμενες, η Athos χρησιμοποιεί γρύλους Γερμανίας του οίκου Siegenia και μεντεσέδες τύπου ANUBA Ιταλίας του οίκου AGB. Επίσης, είναι διαθέσιμα και τα σιδηρικά του Γερμανικού οίκου Roto.

Σιδηρικά για ξύλινα παντζούρια

Όταν τα ξύλινα παντζούρια είναι ξυλείας Μεράντι, Δρυς, Ιρόκο, ή παρόμοιας ποιότητας, η Athos χρησιμοποιεί μηχανισμούς Siegenia Γερμανίας. Για τα ξύλινα παντζούρια που είναι ξυλείας Πεύκου, Καστανιάς, ή παρόμοιας ποιότητας, η Athos χρησιμοποιεί μηχανισμούς Ελληνικής παραγωγής.

Πόμολα για ξύλινες μπαλκονόπορτες

Στις ξύλινες μπαλκονόπορτες, η Athos χρησιμοποιεί πόμολα του κορυφαίου Γερμανικού οίκου HOPPE.

Ενεργειακοί υαλοπίνακες για μέγιστη θερμομόνωση στις ξύλινες πόρτες

Τα τζάμια των ξύλινων πορτών έχουν καθοριστικό ρόλο στην θερμομόνωση και την ηχομόνωση του κτιρίου. Για αυτό, η Athos χρησιμοποιεί διπλούς και τριπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες.

double glazing energy

Διπλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες

Αποτελούνται από δύο τζάμια και ένα διάκενο, για να μεγιστοποιούν τη θερμομόνωση. Οι διπλοί υαλοπίνακες αποτελούν τη βασική και σίγουρη λύση για τις ξύλινες πόρτες. Αυτό συμβαίνει καθώς συνδυάζονται άψογα με το πιο θερμομονωτικό υλικό κατασκευής κουφωμάτων, που είναι το ξύλο. Τα διπλά ενεργειακά τζάμια προσφέρουν την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής.

triple glazing energy

Τριπλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες

Οι τριπλοί υαλοπίνακες αποτελούν την ποιοτικότερη επιλογή, καθώς προσφέρουν την μέγιστη θερμομόνωση. Αποτελούνται από τρία τζάμια με ειδικό διάκενο για ενεργειακή βελτίωση. Είναι η καλύτερη επιλογή για κτίρια υψηλών προδιαγραφών ή για κτίρια σε περιοχές με έντονες καιρικές συνθήκες. Αν και κοστίζουν περισσότερο, μακροπρόθεσμα εξοικονομούν ενέργεια και χρήματα.

Άλατα πυριτίου και ειδικό αέριο

Τα τζάμια της Athos έχουν διάκενο 4-15-5mm. Ακόμη, όμως, έχουν περιμετρικό διάκενο καφέ αλουμινίου για να μην κάνει αντίθεση με το χρώμα του ξύλου. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είχε το ασημί χρώμα τού αλουμινίου. Επιπλέον, τα τζάμια εσωτερικά φέρουν άλατα πυριτίου, για την αποφυγεί τυχόν υγρασίας.

Οι συστάσεις τής Athos για τα τζάμια των ξύλινων πορτών

Σε όλα τα κουφώματα, όλων των υλικών, o υαλοπίνακας καθορίζει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση. Δηλαδή, ο υαλοπίνακας είναι πάντα καλύτερος μονωτής από το πλαίσιο και την κάσα. Για αυτό, αξίζει να είναι διπλός ενεργειακός. Με ένα παραπάνω κόστος, αξίζει να είναι και τριπλός. Οι μη-ενεργειακοί υαλοπίνακες δεν συστήνονται από την Athos, πλην των περιπτώσεων στενής κάσας (46mm) και άλλων ειδικών αρχιτεκτονικών αναγκών.

Διπλή υάλωση

Διπλοί απλοί υαλοπίνακες

Ο υαλοπίνακας με διπλή υάλωση είναι συνηθισμένη επιλογή στην Ελλάδα καθώς αποτελεί μία ισορροπημένη λύση, λαμβάνοντας υπόψιν την φθηνότερη τιμή και την βασική θερμομόνωση.

Μονή υάλωση

Μονοί απλοί υαλοπίνακες

Οι μονοί υαλοπίνακες αποτελούν επιλογή του παρελθόντος και δεν συστήνονται σε νέα έργα. Είναι η καλύτερη επιλογή, όταν κατασκευάζουμε παραδοσιακές ξύλινες πόρτες στενής κάσας 46mm.

Τα τζάμια των παραθύρων διαθέτουν Πιστοποιητικό CE

Όπως όλα τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στα ξύλινα κουφώματα της Athos, έτσι και τα τζάμια διαθέτουν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό CE. Κατόπιν αιτήματος του πελάτη, η Athos μπορεί να το παρέχει, ώστε ο πελάτης να ενημερωθεί για τις αποδόσεις των υαλοπινάκων.

Περισσότερες επιλογές υαλοπινάκων, ανάλογα με τις ανάγκες του έργου

Όταν οι ανάγκες του έργου προϋποθέτουν τη χρήση ειδικών υαλοπινάκων, η Athos είναι διαθέσιμη να τους εγκαταστήσει. Περιπτώσεις στις οποίες η Athos τοποθετεί ειδικούς υαλοπίνακες στις ξύλινες πόρτες της είναι τα Εκκλησιαστικά και τα Μοναστηριακά έργα.

secure glass

Προστασία θραύσης

Σε ορισμένα κτίρια όπου χρειάζεται περισσότερη ασφάλεια, όπως σπίτια με μικρά παιδιά, τα τζάμια μπορεί να είναι έχουν προστασία θραύσης, για την αποφυγή τραυματισμού σε περίπτωση θραύσης. Αυτό σημαίνει ότι το τζάμι θα γίνει αυτομάτως χιλιάδες μικρά κομμάτια, που δεν είναι τόσο επικίνδυνα για να τραυματίσουν κάποιον.